10 Ekim 2012 Çarşamba

Hamsili Krep Tarifi

Hamsili Krep Tarifi
Hamsili Krep Tarifi
200 gr hamsi
2 yumurta
1 demet taze soğan
2 kabak
1 patates
1 büyük kuru soğan
1 kg pazı

1 demet maydanoz
3 adet biber
2 domates
4 çorba kaşığı un
Nane
Kızartmak için sıvı yağ


Pazıyı yıkadıktan sonra yapraklarını ince ince bir şekilde doğrayalım. Taze soğanları ve kuru soğanı ince olarak doğrayalım Kabak, patates ve domatesi rendeleyelim. Hamsinin kılçıklarını ayıklayıp hafif tuzlayalım. Biberleri ince ince doğrayalım. Bu malzemenin hepsini karıştıralım.

Un, çırpılmış yumurta, nane maydanoz, bir çorba kaşığı yağ, 1 çorba kaşığı suyu da karışıma ilave edin.
Hepsini sulu hamur gibi yapın. Tavada yağı kızdırıp hamurdan kepçeyle alın ve tavaya atın.
Tahta kaşıkla yassı hale getirin. Krepin her iki tarafını da kızartın. Servise hazır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder