10 Ekim 2012 Çarşamba
fırında soslu palamut kızartması
Dilimlenmiş palamutun sosa bulanarak, doğrudan fırında kızartılması sonucu nasıl bir lezzetin ortaya çıktığını denediniz mi, bilmem. Denemediyseniz, tarifim bu konuda size yardımcı olacaktır. Hazırlayacağınız sos içerisine birer çay kaşığı karabiber ve pul biber koyabilirsiniz. Yine sos içerisine, bir tatlı kaşığı dolusu tuz ve yarım limonun suyunu ilave edebilirsiniz, fazlası tercihinize kalmış. Kullanacağınız fırın tepsisi metal ve alüminyum olursa balığınız verdiğim sürede pişer. Borcam ya da seramik fırın tepsisi kullanırsanız, bu süre uzayabilir. Sultan, çoğu zaman fırında palamut kızartmasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
iki iri boy palamut dilim doğranmış
bir çay bardağı ayçiçek yağı
üç kaşık zeytinyağı
karabiber, pul biber, tuz
yarım limonun suyu
Yapılması
palamut dilimlerin yıkayın ve suyunu süzün
sos'un hazırlanması
kase içerisine ayçiçek yağı ve zeytinyağını koyun
üzerine karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin
yarım limonun suyunu sıkın ve bir güzel karıştırın
palamut dilimlerinin her iki yüzeyini sosa batırın
ve pişirme kağıtı yayılmış fırın tepsisine aralıklı dizin
tepsiyi önceden 200°C derece’ye ısıtlmış fırının orta rafına sürün
ve 25 dakika süre ile fırında pişirin
ardından gönlünüzce servis edin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder