Tencere yemekleri, sofralar kurmasam da doğru düzgün misafir ağırlamasam da eksik olmuyor bizim mutfak da. Allah'da eksik etmesin.. Türlü, sebze seven biri için ideal bir yemek. İçinde bamya da olunca tadından yenmez hani, hele güveçte de pişmişse.. Güveçteki hüsranlarımı da sormayın gitsin, bir türlü güveci tutturamadım en son aldığım toprak tencerem şu an saksı işlevini görüyor.. 2-3 saat fırında yağlayıp pişirmeme rağmen bir ağır koku yemekte.. İyi bir güveç istiyorum nasıl seçmeli nereden bulmalı bilemiyorum.. Benim yemeğimde bamya yok elinizin altında bamya varsa içine bir avuçta bamya atıverin, ölçüler yine az ev ahalisinin sayısına göre miktarlarda oynayabilirsiniz..
etli türlü yemeği
malzemeler
1 tane kabak
1 tane patlıcan
1 tane patates
1 tane kapya biber
1 tane sivri biber
1 avuç taze fasulye
2 tane domates
2 tane kurusoğan
2 diş sarımsak
1 ym kaşığı salça (ev yapımı kullandım tadı çok farklı oluyor)
3 ym kaşığı zeytinyağ
200 gr kuşbaşı et
hazırlanışı
Sebzeleri soyun yıkayıp kuş başı doğrayın. Soğanları ince kıyın zeytinyağında soteleyin etleri yıkayıp üzerine ilave edin. (et yıkanmaz densede ben yıkıyorum) beraber kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küçük doğrayın etlerin üzerine ekleyin biraz soteleyip salçayı ekleyin körpe fasulyeleri de ekleyip biraz kavurun. Sebzelerin hizasına kadar su ekleyip 20 dk. pişirin. Diğer sebzeleri ve tuzunu ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. (suyu kontrollü koyun sebzelerde kendi suyunu salıyor)
etli türlü
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder