Erikli Kek Tarifi |
MALZEMELER:
- 4 adet yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı yağ+su+limonsuyu karışımı
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 8 adet mürdüm eriği
- Üzeri için pudra şekeri ya da hindistancevizi
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kasede çırpın.İçine şekeri katıp krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Daha sonra bir kahve fincanına yarım limon suyu sıkın iki parmak su koyun kalana sıvıyağ koyup bu karışımı da keke ekleyin.Un kabartmatozu ve vanilyayı eleyerek karışıma katın yine çırpın.Eriklerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın ,biraz unlayın.Bunlarıda keke katıp tahta kaşıkla şöyle bir karıştırıp margarinle yağlanmış küçük yuvarlak borcama dökün.175 derecede pişmeye bırakın.Yaklaşık 40 dakika sonra bıçak batırma testi yapın bıçağı keke batırınca bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.Soğuyunca pudraşekeri ya da hindistancevizi ile süsleyin
sarimutfak.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder