9 Ekim 2012 Salı

BİBERLİ,SALÇALI,DOMATESLİ TAVUK SOTE


Hayırlı sabahlar cümlemize...Tavuk yemeği bizim evin vazgeçilmezlerindendir...Yemeğimizin yapımına geçelim dilerseniz...
4-5 parça kemiksiz ızgaralık veya sotelik tavuk(göğüs etini kullanmıyorum çok yağsız oluyor)
1 baş orta boy kuru soğan
2-3 tane sivri biber
1 tane orta boy domates
1 yemek kaşığı kadar salça
tuz,karabiber
Önce etlerimi kuşbaşı şeklinde doğruyorum kemiklerini ayıklıyorum(marketten ne kadar kemiksiz olarak alsamda içinden sağda solda kalmış minik kemikler çıkıyor).....
Teflon tencereye 3-4 kaşık kadar göz kararı olarak sıvıyağ koyuyorum minik doğranmış soğanları ekliyorum bir iki çevirdikten sonra yıkanmış suyu süzülmüş tavuk etlerimide ekliyorum...
Ara ara karıştırarak etler suyunu salıp hafiften çekmeye başlayınca küçük kestiğim biberleri biraz sonrada kabukları soyulmuş ufak ufak doğrandığım domateside ekliyorum....
En son olarak salçayıda ilave ediyorum etler pişince indirmeye yakın tuzunu karabiberinide damak zevkine göre katıp ocaktan alıyorum...
Afiyet şifa olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder