Merhaba, zencefilli kurabiye sever misiniz? Ben çok severim helede kahvemin yanında.. Bu kurabiyenin pişerken mutfağa verdiği kokuya bayılıyorum.. Bunun için her gün yapabilirim dermişim:)))
Ayrıca kavanoza yada kurabiye kaplarına koyduğunuzda uzun süre aynı tazelikte tüketebiliyoruz.
Bu mis kokulu kurabiyeleri 76.porselen demlik çay saati etkinliğinin yeni ev sahibesi Füsun'un Mutfağı'na sevgili Füsun arkadaşıma gönderiyorum.. Kolay gelsin arkadaşım..
Malzemelerimiz:
yarım paket tereyağı veya margarin(125 gr)
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı pekmez
1 yumurta sarısı
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı tarçın
1 silme tatlı kaşığı toz zencefil
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında tereyağımızla şekerimizi güzelce yoğuruyoruz.
Pekmezi ve yumurta sarısını da ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.
Diğer bütün kalan malzemeleri de koyup güzelce yoğuruyoruz.
Daha sonra unlanmış tezgah üzerine merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açıp kalıplarla kesiyoruz.
Kalıbımız yoksa çay bardağının ağız kısmını kullanabiliriz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz veya margarinle yağladığımız tepsimize diziyoruz.
175 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda 10 dakika kadar pişiriyoruz. (dikkat bu çok önemli )
Soğuduktan sonra cam kavanozlara yada kurabiye kutularında muhafaza edip, canımız istediğinde yiyebiliyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder