3 Eylül 2012 Pazartesi

TARHANA


MALZEMELER:içinde yok, yok...nohut,yeşil mercimek,soğan,domates,salçalı biber ,yoğutr,tuz ve bizim memlekette kulanılan bir baharat:tarhana poyu-denir,biraz yeni bahar benzer kokusu.

-750 gr yoğurt 1 çay kaş.kuru maya ile 24 saat dışarda beklettim
-1 su bardağı haşlanmış nohut ve yeşil mercimek blendırda ezilir
-doğuranmış 1 kg.domates,5-6 doğuranmış salçalık biber,3-4 tane doğuranmış soğan yumuşayana kadar kaynatırım,blendırdan geçiririm 
-bütün malzemelere karıştırdım 
-her işin kolayı var ya ,ben de büyük rondoda altına un ,azıcık sıvı malzemeden katıp,çalıştırdım,ne koyu,ne de sıvık olacak ,gerekirse un veya sıvı malzemeden eklenir,büyük leğene doldurdum,kapak ile kapattım ,her gün 2 kere hamuru yoğurdum.Tarhana asıl bu ayda yapmaya başlanır,benim yolcum olduğu için bu sene erken davrandım kışlıklar ile ,tarhana 6 günde olgunlaştı,hamur ne zaman kabarmayı bırakırsa hazırdır demek.Saat 15ten sonra beyaz bir beze güneşte parçalayıp kurumasını bekledim.Tarhananın dökmesi çok geç olduğu için karanlık basana kadar ancak fındık kadar boyutlara hadar ufalaya bildim,içeriye aldım .Ertesi gün akşam üzere kurudu,rondoda bir de geçirdim,benim için çok güzel oldu,fazla yorulmadım,1 gün de kuruttum ve aynı akşam tadına baktık...mükemmel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder