11 Eylül 2012 Salı

ŞEFTALİLİ TURTA


MALZEMELER
yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali
1 su bardağı tozşeker
1 paket tereyağ (veya margarin)
3 çorbakaşığı süt
1 su bardağı un
125 gr mısır nişastası
4 gram granüle maya
3 yumurta
50 gr dövülmüş badem

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın. Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın. Yumurtaları bir seferde katın. Mikserle  karıştırken  unu, mısır nişastasını  ve mayayı katın. Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın. Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın. Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre  süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder