Yemek Tarifleri
Yemek Tarifleri
21 Eylül 2012 Cuma
PEPE PASTA,Torunum ertuğrul'un doğum günü için hazırladıklarım (11 fotoğraf) ERTUĞRUL'UN PEPEE DOĞUM GÜNÜ PASTASI VE KURABİYELERİ
ERTUĞRUL'UN KREŞTEKİ ERKEK ARKADAŞLARI İÇİN HAZIRLADIĞIM DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
ERTUĞRUL'UN KREŞTEKİ KIZ ARKADAŞLARI İÇİN HAZIRLADIĞIM DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ
MALZEMELER
6 Yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıcak limonlu su
¼ limonsuyu+ su
KREMASI
3 su bardağı süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1,5 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt krem şantiyi hazırlamak için
1 su bardağı portakal suyu keki ıslatmak için
1 su bardağı Antep fıstığı ara katlar için
1 su bardağı damla çikolata ara katlar için
ÜZERİ İÇİN
50 gram
tereyağ
200 gram
çikolata
5 çorba kaşığı süt kreması
SSÜSLEMEK İÇİN
1 paket hazır franbuazlı sos
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri 5 dakika mikserle çırpıyoruz , daha sonra limonlu suyu ilave ediyoruz 1 dakika kadar mikserle çırpıyoruz , kabartma tozu, kakao ve unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak 24 santimlik kalıba döküp 180 dercede ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğutuyoruz ,
İç kreması hazırlanıp soğumaya bırakılacak pandispanya 3 parçaya bölünecek, 1 katı yerleştirip portakal suyu ile ıslatılıp arasına Antep fıstığı ve damla çikolatanın yarısı serpilecek
2 katı 1 inci katın üzerine yerleştirip tekrar portakal suyu ile ıslatılacak Antep fıstığı ve damla çikolata serpilecek
3 katı yerleştirip tekrar portakal suyu ile ıslatılıp üzerine pasta cilasını sürüp en son hazır franbuazlı sosu üzerindeki tarifine göre hazırlayıp üzerine döküp dolapta soğumaya bıraktım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder