30 Eylül 2012 Pazar

NEVZİNE TATLISI




malzemeler

  • 3 yemek kasik yogurt
  • 3 yemek kasik tahin
  • 150 gram tereyag
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 5 su bardak un 
  • 1,5 su bardak cekilmis ceviz
serbeti icin malzemeler
  • 3 su bardak su 
  • 2 su bardak toz seker
  • 2 yemek kasik limon suyu
hazirlanisi


  • Tereyağı ilk önce eritip hamur yugurma kabına katiniz.
  • Cevizi dise dokunur gecirtin rondodan.
  • Ceviz,tahin,yoğurdu ilave edip karıştırınız.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyip,iyice yoğurunuz.
  •  Hamur sertçe bir hamur oluyor .
  • Dik döertgen bor cam  bir tepsiyi yağlayıp elinizle bastırarak hamuru  yayınız. 
  • Baklava dilimi şeklinde kesin.
  • Önceden ısıtılmış fırında,200 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  • Serbetinizi haslayin sogumaya birakin tatli firindan cikinca ilik serbetle bulusturun tatliyi.
  • Bu tatliyi arkadasim Dilber yapti  cok güzel bir tatli Kayseri yöresine ait bir tatli saniyorum 
  • Afiyetler olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder