16 Eylül 2012 Pazar

MÜRDÜM ERİĞİ,MOR ERİK,BARDACIK ERİĞİ REÇELİ








MÜRDÜM ERİĞİ,MOR ERİK VEYA BARDACIK ERİĞİ:) REÇELİ



1 kg mürdüm eriği,

3 su bardağı toz şeker,

2 su bardağı+1/4 bardak su,

yarım limonun suyu(yoksa limon tuzu),

yarım çay kaşığı tereyağı,

!!!sevgi,muhabbet,dua vee en önemlisi yardım eden bir eşe ihtiyaç var:))

(yani benim için)

Erikler yıkanır,bıçakla önce ikiye kesilir,çekirdeği kolayca çıkıyor,sonra da dörde dilimlenir,geniş ve çok derin olmayan tencereye su,şeker ve tereyağı konur,kaynatılır,erik dilimleri konur,şerbet kaynama noktasına gelene kadar orta daha sonra yavaş ateşte erikler yumuşayana kadar kaynatılır(hızlı ateşte kaynarsa erikler parçalanabilir) ara sıra yavaşça karıştırılr,köpük varsa alınır,düz bir tabağa bir kaşık dökülerek soğuyunca kıvamına bakılır, olduysa yarım limonun suyu ilave edilir bir kaç taşım daha kaynatıp ocak kapatılır,sıcakken temiz ve kuru cam şişelere konur soğuyunca kapağı kapatılır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder