8 Eylül 2012 Cumartesi

MUHALLEBİLİ POĞAÇA


MALZEMELER
3,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
250 gr yağ

Kreması :
1,5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
2,5 çorba kaşığı un
Vanilya

HAZIRLANIŞI
Krema malzemeleri pişirilerek kaşıkla alınabilecek kıvama getirilir.Diğer malzemeler eiritilir, yoğurulur hamur kıvamına getirilir. Bu hamurdan bir parça alınıp içine 1 kaşık krema konularak bohça şekli verilir. Malzemeler bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır ve yaptığımız bohçalar 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan bohçaların üzerine bol pudra şekeri dökülerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder