Malzemeler
12 yaprak milföy
2 orta boy patates
1 adet havuç
1 çay bardağı bezelye
50 gr kaşar peyniri
Tuz,karabiber
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
Patates ve havuç küp küp doğranır ayrı haşlanır
Haşlanan sebzeler bir kaba alınır üzerine bezelye küp doğranmış kaşar ve baharatlar eklenir karıştırılır
Çözülen milföy yaprağının biri alınır el ile biraz büyütülür
Kenarlardan karşılıklı gelecek şekilde beş çentik atılır
Baştaki kesikden ilki ve sonuncu alınır birleştirilir
Diğer tarafdaki kesiklerde aynı şekilde birleştirilir
Ortada oluşan havuzu içine iç harçdan konulur
Kenardaki kesikleri bir sağdan bir soldan olacak şekilde sebzelerin üzeri kapatılır
Hazırlana börekler yağlanmış fırın tepsisine alınır ve üzerine yumurta sarısı sürülür
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder