malzemeler
- 13 tane lazanya makarnasi
- 700 gram kadar kiyma
- 2 paket lazanya knor run baharati
- 400 gram ciy kirema
- 250 gram rendelenmis kasar
- 1 litre su
- arzuya göre 2 dis sarimsak,kara biber,1 yemek kasik aci biber salcasi 1 yemek kasik domates salcasi ben kullandim knrun tarifinde yok tu bu malzemeler isterseniz arzuya röre kullannin sevdiginiz baharatlari.
hazirlanimi
- Kiymayi kavurun ilk önce .
- Suyu ve ciy kiremayi katin kiymanin üzerine 2 paket knorun lazanya baharatini katin .bir güzel karistitin .
- Orta hateste yaklasik 2-3 dakika pisirin .
- 2 litre tencere kiymali sosu ile doluydu .Makarna sayisina göre su kivamini degistirin.
- Ben sarimsak ,kara biber ve biber ve domates salca kullandim cok do güzel oldu.
- Tepsinin tabanina düz makarnayi bu tepsiye döert tanesi tam geliyor .
- Makarnanin üzerine kiymali sosdan kepceyle dökün .
- Tekrar makarna üzerine tekrar kiymali hacinizdan .
- Orta siraya kasarinizin yarisini serpistirin.
- Makarna ve tekrar üzerine kiymali harcinizda bu sekil 4 sira makarna kalan kiymali sosu en üzerine dökün .
- Kasarinizi en üst kisma bolca döküp 175 derecede firinda yaklasik yarim saat pisirin .
- Lazanya hafif sogusun böylece makarna sosun tamamini cekecektir .
- Yaninda yesil marul salatasi afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder