4 Eylül 2012 Salı

KOLAY BÖREK


MALZEMELER
2 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2  adet yumurta
1 su bardağı  süt
½ kalıp beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

HAZIRLANIŞI
Yufkalar kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara ayrılır. Diğer bütün malzeme beraberce karıştırılır. Karıştırılan malzemeye yufkalar da ilave edilir. Bu karışım payreks bir kaba dökülüp bir saat kadar buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından çıkarılır ve bir müddet oda sıcaklığında bekletildikten sonra 170 derecedeki fırında  45 dakika pişirilir.

Not: Arzuya göre fırına vermeden üzerine ayrıca kaşar rendelenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder