16 Eylül 2012 Pazar

KEMALZADE KEBABI


MALZEMELER
500  gr yağsız kuşbaşı dana eti
500  gr domates
1 çorba kaşığı margarin
500  gr patlıcan
100  gr yeşil sivribiber
1 baş soğan
250 gr dil peyniri

HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etleri az suda, bir baş soğan ile, kısık ateşte yumuşayıncaya dek pişirin.Domatesleri rendeleyip, bir kaşık yağ ilave ederek, suyu azalana dek kaynatın. Patlıcanları halka halka doğrayın, kızgın yağda önce biberleri (bütün olarak), sonra patlıcanları kızartın.Dikdörtgen şeklinde bir payreks kaba, pişirilen kuşbaşı etleri dizin. Üzerine patlıcanları, biberleri ve domates sosunu ilave edip, en üste de ince dilimler halinde koparılmış dil peynirini  döşeyin. Bir folyo kağıdıyla kapatıp, orta hararetli fırında peynirler eriyinceye dek pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder