12 Eylül 2012 Çarşamba

Hazır yufka mantısı



Daha önce yaptığım bir tarif ama ben kıymayı yufkanın içerisine koyup sarıyordum bir arkadaşın bloğunda bu şekilde yapılmıştı bu şekliylede diğer şekliylede çok lezetli çıtır çıtır bir hamur işi
2 adet yufka
100 gram kıyma
1 küçük soğan
tuz, karabiber
sosu
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak ,tuz
tereyağ, pulbiber
YAPILIŞI
Yufkalar dört parçaya bölünür, her parça tekrar 8 parçaya bölünüp sigara böreği gibi sarılır..
soğan ve  kıyma kavrulur tuz ve  karabiber ilave edilir. yufkalar  sıvı yağda kızartılır. Sarımsaklı yoğurt ve erittiğimiz tereyağa pul biber eklenerek birlikte servis yapılır. Yoğurtu yanında servis yaparsak yufkalar yumuşamaz çıtır çıtır çok daha lezzetli olur.
You might also like:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder