Merhaba, biliyorum bu aralar sizleri çok ihmal ettim Söz veriyorum acısını çıkartacağız... Mini Avrupa seyahatinin yorgunluğunu üzerimden atamadan gelir gelmez kış hazırlıklarına daldık, çıkamıyoruz. Acılı domates sosları, menemen konserveleri, fasülye turşuları, derken bayağı bir meşgulüz anlayacağınız. (İnşallah paylaşacağım:)))
Sevgili blog arkadaşım bizim sevgili Lamamız, Lama Mutfakta beni ve diğer blog sahibi arkadaşlarımızı kendi bloğunda oluşturduğu domates etkinliğine davet etti sağ olsun...
Okyanus ötesindeki bu arkadaşımın davetine icabet etmemek olmazdı... Kusura bakma Lama'cığım biraz geç oldu yukarıda bahsettiğin sebeplerden dolayı..
Senin için yöresinin dışında pekte bilinmeyen bir tarif hazırladım..Umarım beğenirsin...
Domat bastı, Ege bölgesine ait yöresel bir lezzettir.. Az malzeme ile yapılan nadir lezzetli yemeklerden biridir...
Malzemelerimiz:
7 adet orta boy sert domates
2 adet orta boy kuru soğan
4-5 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 küçük çay bardağı pirinç
1 küçük çay bardağı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
Hazırlanışı:
Soğanları küp şekilde yemeklik doğruyoruz.
Aynı şekilde tohumunu çıkartıp doğradığımız yeşil biberlerle zeytin yağda karıştırarak kavuruyoruz.
Üzerine ezdiğimiz sarımsağı da ilave ediyoruz.
Daha sonra bütün daire şeklinde kesip hazırladığımız domatesleri koyup bir kereye mahsus çok hafif karıştırıyoruz. Yaklaşık beş dakika kadar bu şekilde pişiriyoruz.
Üzerine pirincini yayarak, tuzunu ve şekerini koyuyoruz.
En son olarak 1 su bardağı su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Pirinçlerimiz piştiğin de yemeğimiz olmuş demektir.
Afiyet olsun. Sevgiler.....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder