MALZEMELER
1 kg patlıcan
1 kg kuşbaşı et
3 adet domates
5 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
salça, tuz, karabiber
kimyon, kırmızıbiber
kekik, nar ekşisi
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları boyuna 4 parçaya bölün. Tuzlu ve limonlu suda acı suları gidene kadar bekletin. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartın. Kızarmış patlıcanları süzmesi için bekletin.Diğer yandan kuşbaşı etleri içine kekik, kırmızıbiber, tuz, sarımsak koyup haşlayın haşlanmış etleri patlıcanlardan artı şeklinde bir şekil yaparak ortasına koyun kenarlarından kapatıp üztüne kürdan takın. Kürdanların üzerine domates ve biberleri kesip takın. İşemi bitirdikten sonra bir tepsiye dizin. Salçalı su yapıp tepsinin içine dökün 20 dakika fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder