31 Ağustos 2012 Cuma

RECELLi KURABiYE TARiFi

Hazir  iki degisik  taze  pasta aldim günlük yapilip satiyor buradaki firinimiz dan  .
Kelogslu cevizli kurabiye ve recelli kurabiye kendim hazirladim..
Cevizli kelogslu kurabiye  daha önce tarifini vermistim  bu nefis kurabiyenin ayni tarif 
Kesinlikle denemelisiniz .Bir kapali kabin icersinde 4-5 gün saklaya bilirsiniz 


Recelli kurabiye tarifi


malzemeler
  • 250 gram bugday nisastasi
  • 4 yemekasik dolusu un
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
  • 125 gram  tere yag
  • 2 tane yumurta
  • yarim su bardak toz seker
  •  cilek receli  üzerine  kullanmak icin
hazirlanisi
  • Hamurumuzu yumusak yuguralim un ayarini ayarlaya bilirsiniz .
  • Kurabiyeleri yuvarlarken elinizi yag damlatin ki yapismasin.
  • Cok kücük parcalar yuvarlayin ortasina parmaginizla bastirin .
  • Bastirdiginiz oyuklara cay kasik  ucu ile cok az recelden koyup firin tepzisine siralayip 175 derece firinda pisirin .
  • Afiyetler olsun 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder