Haşhaşlı Poğaça |
Geçen gün gittiğim aktarda kasanın önünde haşhaşı görünce hemen kaptım bir tane... Pastanelerde satılan kabarık haşhaşlı lokmayı çok sevsemde evde zaten ona benzer kıymalı poğaça olduğu için aklıma bu şekilde yapmak geldi.
Neden hem kabartma tozu hem maya diye soracak olursanız;bana kalırsa bu şekilde daha geç bayatlıyor.
Haşhaşlı Poğaça
2 yumurta(1 sarı üzerine ayrılacak)
1 su bardağı ılık süt
yarım paket instant maya
yarım paket kabartma tozu
bir çimdik tuz
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı şeker
4-5 su bardağı un
İçine;
4 çorba kaşığı ezilmiş sarı haşhaş
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Hamur için un hariç bütün malzemeleri karıştırıp orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ilave edelim.
Haşhaşı büyükçe bir kasede yağ ve şeker ile karıştıralım.
Hamuru 2 eşit parçaya bölüp bir parçasını un yardımı ile iyice açalım.
Haşhaşlı karışımın yarısını hamurun her tarafına gelecek şekilde yayalım.Hamuru kenarlarından kıvırarak rulo yapalım ve keskin bir bıçak yardımı ile 0,5 cm olacak şekilde kesip yağlanmış tepsiye dizelim.
Diğer hamur parçası içinde aynı işlemi tekrarlayalım.Ilık bir yerde yarım saat dinlendirdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ön ısılı fırında 25-30 dakika pişirelim.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder