8 Şubat 2012 Çarşamba

Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye


Malzemeler
 2 su bardağı kuru fasulye
1 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım kangal sucuk
Zeytinyağ,tuz

 Hazırlanışı
 Fasulye akşamdan ıslatılır ertesi gün yıkanır üzerine sıcak su eklenir ve hafif diri kalacak şekilde haşlanır

Güveç ocağa alınır ısınınca zeytinyağ ve doğranmış kuru soğan eklenir kavrulur.
Ardından doğranmış yeşil biber ve kırmızı biber eklenir kavrulur.
Domates ve biber salçası eklenir karıştırılır haşlanan fasulye eklenir tuz ilave edilir karıştırılır sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır.
Sucuk doğranır tavaya alınır üzerine biraz sıvıyağ eklenir ve hafif kavrurulur.
Fasulye ocaktan almadan 5 dakika önce kavrulan sucuklar eklenir ve 5 dakika daha birlikte pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder