13 Şubat 2012 Pazartesi
"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 71.HAFTA " -www.guloannemutfakta.blogspot.com
MALZEMELER:
-6 yumurta
-18 silme çorba kaşığı toz şeker
-24 silme çorba kaşığı elenmiş un
HAZIRLANIŞI:
6 yumurtanın beyazı ve sarısı ayılır. Beyazlar 1 tutam tuz ile mikserle kabarana kadar çırpılır. Toz şeker beyazlara 3 kerede çırpılırken ilave edilir. Beyazlar katılaşınca yumurta sarıları teker teker ilave edilir. Un yaşaş yavaş el ile yada bir kaşık yardımı ile karıştırılan malzemelere ilave edilir. Yağlı kağıt veya yağlanmış un sepilmiş tepsiye dökülür. Yavaşça üstü düzleştirilir. Fırın tepsisine alttan bir kaç kere vurulur ki fazla havası dışarı çıksın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Kek soğuduktan sonra kesilir ve resimlerde görüldüğü gibi şekil verilir, krema ile süslenir. 5-6 saat beklenirse daha güzel olur.
http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2011/06/gramofon-pasta.html -ayrıntı yapılışı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder