hamuru için malzeme
- 4 su bardak un
- 1 cay bardak süt
- 2 corba kasik yogurt
- 2 corba kasik toz seker
- 1 ca y bardak irmik
- 1/4 yas maya
- 2 tane yumurta
- 120 gram tere yag
- 2 yekmek kasik su
- 4 su bardak su
- 4 su bardak şeker
- 2 subardak ceviz içi
- 4 çorba kaşık un
- 2 yumurta
- lk önce şerbetimizi kaynatıyıruz
- Sonra ceviziçini fazla ince olmayacak biçimde kırıp yumurta ve unu karıştırıp ic malzemeyi hazirliyoruz
- Hamur malzemelerini yoğurup fazla ince olmayacak şekilde açıyoruz.
- Ic harci ikiye bölüp uzunlamasina yuvarlayin .
- Hamurun resimde gördügünüz gibi ic harci yuvarlayip koyun içine cevzili içimizi uzun bi şekilde birakin bir ucundan diyer uc kisma dogru rulo yapin.
- Rulo layip ve bir parmak kalınlığında kesiyoruz
- Tencereye sivi yag koyup kizgin yagda kizartin hamurlari.
- Serbetiniz soguk olsun tatlilar kizarinca serbetin icersine birakin.
- Üzerlerine soguyunca ben antep fistigi ve hindisdan cevizi döktüm .
- Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder