malzemeler :
-1/2 tavuk göğüsü ( 1 but )haşlanmış-parçalanmış
-1 litre tavuk suyu
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 tepeleme çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı (acı pul) biber
-2-3 diş sarımsak
-1/2 su bardağı süt
-kara biber
-1 -2 çorba kaşığı sirke
-tuz
hazırlanışı : tereyağı erir erimez unu ilave edin ,biraz kavurun ,toz kırmızı biberi ekleyin ,birkaç kere karıştırın ,et suyu ilave edin karıştırarak ( ben souk ilave ettim).Sarımsakları ezin,sirkede bekletin.Et suyu kaynamaya başlayınca tavuk parçaları,kaynayan sütü ilave edin ,5-6 kere kaırştırın ,ocağı kapatın,tuz ve kara biber,sirke ve sarımsağı ekleyin ,5 dakika kapak altında beklesin servis öncesi .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder