8 Ocak 2012 Pazar

TEPSİDE PASTA

Hayırlı haftalar hepimize arkadaşlar.....
Tepside pratik pasta yapayım dedim görüntüsü pek şık oldu ama krema yerine şanti kullanmak gerekiyor lezzet olarak sorun yok ama marmelat kullandığım için keserken şekil bozukluğu oluyor,şimdi tarifimiz..
4 yumurta
3 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 fincan su
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
3 fincan şeker
1 kg süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Çikolata sos
Erik marmeladı
1 poşet şanti
1 bardak soğuk süt
Yapılışı
Yumurtaları şeker ile köpürene kadar çırptım....
Diğer malzemeleride ilave ederek kek hamuru hazırladım,dikdörtgen borcama döküp ısıtılmış fırında pişirdim.....
Diğer taraftan bir tencere içerisinde 2 yemek kaşığı tereyağ ve 2 yemek kaşığı un kavurdum sürekli karıştırılarak sütü ilave ettim....Bir su bardağı un daha ekleyip şeker ve vanilya da koyarak kremayı hazırladım.
Krema soğuyunca ve bir paket şantiyi ekleyerek mikserle 5 dk çırptım.....
Kremayı kekin üzerine döktüm.
Şantiyi sütle çırpıp dolabta bir müddet beklettim kremanını üzerini şantiyle süsledim oluşan boşluklara marmelat ve eritilmiş çikolata döktüm.Dolapta dinlendirip servis yaptım.
Tarifimiz Porselen demlik ve Çay hahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder