10 Ocak 2012 Salı

Tam Buğday Unlu Poğaça

Tam Buğday Unlu Poğaça

Diyet için google aramalarına tam buğday unlu poğaça yazan arkadaşları baştan uyarıyım bu poğaça diyet değildir.Hatta tam buğday ununa yapılınabilecek en büyük hakaretler yapılmış 3 farklı yağ kullanılmıştır içinde .ama lezzetlimidir mmmmmm gerçekten nefis, kaskatı tam buğday poğaçaları ile alakası yoktur mesela dedim rahatladım ohh:)

Bu aralar beyaz un,tam buğday unu,mısır unu gibi unları tüketmediğim için bozulmasın diye kullandım tam buğday ununu.Girdiği heryeri güzelleştiriyor sanki,hatta daha evvel denediğim bir çok poğaçayı ve keki birde bu unla yapıcam sırayla dahada güzel olacak eminim.Mısır unu takıntımdan sonra şimdide bu başladı bende:)



Tam Buğday Unlu Poğaça



150 gram margarin

1 çay bardağı yarı yarıya karışık ayçiçek ve zeytinyağı

3 yemek kaşığı yoğurt

2 yumurta(1 sarı üzerine)

1 çay bardağı soda

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

3,5-4 su bardağı tam buğday unu


Arasına,


dereotu ve beyaz peynir karışımı





Poğaça için un hariç bütün malzemeleri karıştırın.Unu kontrollü olarak ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.


Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp arasına peynirli karışımdan koyun ve poğaça şekli verip yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp bıçak ile şeritler yapın.


Önceden ısınmış 175 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.


Afiyet Olsun.


Diğer tam buğdaylı tarif için tık tık...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder