21 Ocak 2012 Cumartesi

Sucuklu Mantarlı Karnıyarık Börek


               Meral'in yemeye doyamadığım bir tarifi daha. Mantar ve sucuk birlikteliği çok yakışmış sıcacık tüketilmesi önerilir.
                 Bu tarif   Çay Kahve Bahane Etkinliğinin ev sahibesi Sevgili Emine Kaya 'ya gitsin.
Malzemeler: 3 adet el açması yufka, 1 bardak sıvıyağ, 1/2 sucuk, 7-8 adet mantar, 1 iri domates, karabiber, tuz.
Üzeri için: susam, 1 yumurta.
Yapılışı:

  1. Mantarları yıkayıp doğra, bir tavaya al. Üzerine tuz ve karabiber ekle.Yumuşayınca sucukları küçük doğrayarak ekle. En son üstüne domatesin kabuğunu soy küçük küpler halinde doğra.Biraz kavurduktan sonra ocaktan indir, soğut.
  2. Tezgaha yufkanın birini ser, arasına kaşıkla sıvıyağ dök, her yerine değir. Üzerine ikinci yufkayı ser. Aynı işlemi bu yufkaya da yap. Yufkaları dörde böl. Kenarına hazırladığın iç harcından koy. Kalın rulolar halinde sar.
  3. Üzerine yumurta sarısını sür ve susam ek. Sıcak sıcak tüket. Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder