Yemek Tarifleri
Yemek Tarifleri
5 Ocak 2012 Perşembe
ŞEKER HAMURU KAPLI KALP PASTAM TEK PASTA 2 SÜSLEME ÇİKOLATALI ve ANTEP FISTIKLI PASTA
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN SAHİBİ SEVGİLİ
Yeşil Mutfaktan Tarifler ÖZLEME
GÖNDERİYORUM KOLAY GELSİN CANIM
MALZEMELER
6 Yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı sıcak limonlu su
¼ limonsuyu+ su
KREMASI
3 su bardağı süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1,5 çay bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt krem şantiyi hazırlamak için
1 su bardağı portakal suyu keki ıslatmak için
1 su bardağı Antep fıstığı ara katlar için
1 su bardağı damla çikolata ara katlar için
ÜZERİ İÇİN
50 gram tereyağ
200 gram çikolata
5 çorba kaşığı süt kreması
SSÜSLEMEK İÇİN
1 paket hazır franbuazlı sos
YAPILIŞI
Yumurta ve şekeri 5 dakika mikserle çırpıyoruz , daha sonra limonlu suyu ilave ediyoruz 1 dakika kadar mikserle çırpıyoruz , kabartma tozu, kakao ve unu ilave edip tahta kaşıkla karıştırarak 24 santimlik kalıba döküp 180 dercede ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirip soğutuyoruz ,
İç kreması hazırlanıp soğumaya bırakılacak pandispanya 3 parçaya bölünecek, 1 katı yerleştirip portakal suyu ile ıslatılıp arasına Antep fıstığı ve damla çikolatanın yarısı serpilecek
2 katı 1 inci katın üzerine yerleştirip tekrar portakal suyu ile ıslatılacak Antep fıstığı ve damla çikolata serpilecek
3 katı yerleştirip tekrar portakal suyu ile ıslatılıp üzerineÇOK İNCE BİR KAT KREM ŞANTİ SÜRÜLÜP ŞEKER HAMURU İLE KAPLANACAK
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
‹
›
Ana Sayfa
Web sürümünü görüntüle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder