25 Ocak 2012 Çarşamba

PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA


PORTAKALLI ZEYTİNYAĞLI PIRASA


MALZEMELER
1 kilo pırasa
1 orta boy soğan
2 orta boy havuç
2 yemek kaşığı  pirinç
1 çay bardağızeytinyağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, 2 adet kesme şeker
1 adet portakal suyu 
YAPILIŞI
Pırasalar  ayıklanır, yıkanır ve verev olarak kesilir.Havuçlarda verev
olarak kesilir.Soğanlar yemeklik doğranır.Zeytin  yağında soğanlar ve
havuçlar kavrulur.Salça ilave edilir, bir iki kez çevirilerek pırasalar
ilave edilir ve 5 dakika kadar kavrulur, sıcak su ilave edilir,  pirinçleri,
şekeri ve tuzu ilave edilerek pişmesine yakın 1 portakalın suyu katılır  pişince ateşten alınır, kapağı kapalı soğumaya bırakılır. Bir gün  dolapta  beklerse daha lezzetli oluyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder