Malzeme Listesi:
Keki İçin:
- 3 Yumurta
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 3 Çorba K. Un
- 1 Paket Vanilya
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 2 Çorba K. Kakao
- Yarım Çay B. Soğuk Su
Kreması İçin:
- 1 Lt. Süt
- 1 Su B. Toz Şeker
- 1 Yumurta Sarısı
- 1 Paket Labne Peyniri
- 1 Çorba K. Mısır Nişastası
- 3 Çorba K. Un
- Portakal Kabuğu Rendesi
Islatmak İçin:
- 2 Portakal Suyu
- 2 Çorba K. Granül Kahve
- 2 Çorba K. Toz Şeker
Üzeri İçin:
- Kakao
Hazırlanışı:
Kekini hazırlamak için; karıştırma kabına toz şekeri alıyoruz. Üzerine yumurtaları kırıyoruz ve iyice çırpıyoruz. Suyu ilave ediyoruz. Unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip karıştırıyoruz.
Kek karışımımızı, altını yağlı kağıtla kapadığımız çemberin içine boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelikfırında pişiriyoruz. Kremayı hazırlarken;tencereye sütü döküyoruz.
Tencerenin altını açıyoruz, toz şekeri ilave ediyoruz çırpma teliyle çırpıyoruz. Unu ve nişastayı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Kıvamı koyulaşırken portakal kabuğu rendesini de ilave ediyoruz. Altını kapatınca labne peynirini ekletip hızlıca çırpıyoruz. Pişen kekimizifırından alıyoruz, ilk sıcaklığı çıkınca enlemesine ikiye ayırıyoruz.
Portkal suyunu, şekeri ve kahveyi bir kasede karıştırarak keklerimizi ıslatıyoruz. Hazırladığımız kremanın yarısını sıcağıylaservis tabağındaki 1. kat kekin üzerine döküyoruz.
Diğer parça kekle üzerini kapatıyoruz. Üzerine artan kek ıslatma karışımından döküyoruz. Kremanın diğer yarısını da kekin üzerine döküyoruz. Son olarak üzerine kakao eleyerek servis ediyoruz.
İsteğe göre üzerini portakal dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder