malzemeler :
-600 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk ( 2 avuç)
-300 gr . pirinç ( 1 avuç)
-3 tane yeşil biber ( iri doğranmış )
-2 tane soan ( iri doğranmış )
-2 diş sarımsak ( ince doğranmış )
-2 limonun suyu
-1 l . su
-1 çorba kaşığı toz kırmızı biber ( acı isteyenlere )
-2 çorba kaşığı sıvı yağı
-2 çorba kaşığı tereyağı ( isteye bağılı ,yerine sıvı yağı 4 kaşık olacak )
-tuz , kara biber
hazırlanışı : etler yağıda kızartılır ve tepsiye alınır ,soan,yeşil biber kavurulur ,tüm malzemeler etlerle beraber ilave edilir ,kısık hateşte 30 dak. pişirilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder