malzemeler
- 1 kilo un
- 1 su bardak ay cicek yag (sivi yag )
- 2 su bardak ilik süt
- 3 tane yumurta beyazi (sarilari üzerine sürülecek )
- 1 tane yas maya (40 gramlik )
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tatli kasik tuz
- 1 yemek kasik toz seker
ic malzemesi
- beyaz peynir
- üzerine 3 tane yumurta sarisi ve susam
hazirlanisi
- Ilik süt 3 tane yumurta beyazi ve yagi derin bir kabin icersinde iyicene bir karistirin . .
- Mayanizi eritin bu karisimin icersinde .
- Tuz, seker katip un ve kabartma totunuzu karistirip yavasca katip yugurun bir tarafdan .
- Hamur yumusak bir hamur olsun ve yaklasik 15-20 dakika mayalanmaya birakin.
- Bu hamuru 3parcaya ayirip yumak yapin.
- Merdaneyle yuvarlak acin tezgahin üzerine kolay acmaniz icin 1 kac damla yag damlatin.
- Resimdekigibi kesip peynirkoyun 1 yemek kasik .
- Uc kismina dogru rulo yapin ay seklini alsin.
- Üzerine 3 tane yumurta sarisini cirpip fircayla sürün ben susam kullandim üzerlerine
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede nargibi kizaran degince pisirin .
- Cok güzel bir tarif yaklasik 16 yillik bir tarifim .Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder