9 Ocak 2012 Pazartesi
KREMALI MANTAR PATATES PÜRESİ İLE
patates püresi için malzemeler :
-6 tane orta boy haşlanmış patates
-3 çorba kaşığı tereyağı
-tuz ve kara biber ve isterseniz biraz yeşil soan
hazırlanışı : sıcak patatesler soyulduktan sonra ezilir ,tuz,kara biber,tereyağı ile karıştırılır .
kremalı mantar için malzemeler:
-500 gr. mantar temizlenmiş
-100 ml. krema
-1 su bardağı ile içinde 1 çorba kaşığı sirke
-1 tane yeşil biber ( yoksa problem deyil okadar )
-1 çorba kaşığı tereyağı
-1 çorba kaşığı sıvı yağı
-maydanoz
-tuz,kara biber
hazırlanışı : iri doranmış mantar, erimiş ( kavurulmamış) tereyağı ve sıvı yağı ile kavurulur güzel kokana kadar ,incecik doranmış biber ve sirkeli su katılır 5-6 dakika kısık hateşte pişer ,krema ilave edilir ,tuz,kara biber ,maydanoz sepilir sısac sıcak patates püre ile servis edilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder