Karnabahar salatamı yılbaşı akşamı için yapmıştım.Karnabaharı değişik şekillerde kullanıyorum ama herhalde en sağlıklılarından biri bu ayrıca vitaminli ve lezzetli.
MALZEMELER:
1 adet küçük karnabahar
1 adet havuç
1 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
2 yemek kaşığı kadar konserve mısır
bir kaç kornişon turşu
bir kaç dal maydanoz
tuz
limonsuyu
zeytinyağ
YAPILIŞI:
Karnabaharı haşlayıp süzün.Biraz dişe gelir olsun çok haşlamayın.Küçük çiçeklere ayırın.Havucu soyup rendeleyin.Biberleri çekirdeklerini çıkarıp doğrayın,turşuyu ince ince kıyın,maydanozları yıkayıp doğrayın.Tüm bu malzemeleri bir kasede karıştırın ve mısırları ekleyin.
Yağ,tuz ve limonsuyunu damak zevkinize göre ekleyip hepsini harmanlayıp servis tabağına alın.
Afiyetolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder