11 Ocak 2012 Çarşamba

DULCHE DE LACHE BROWNİE

Yeni yılın ilk tarifi..
Bozulmadan önce artan dulche de lache ile ne yapmalıyım derken bu tarife ulaştım. Daha görür görmez denemeye karar verdim. Ben tarifdeki şeker oranını yarı yarıya indirdim. Eğer tatlıyı daha fazla seviyor iseniz siz orjinal tarifi uygulayabilirsiniz. 

Tarif David Lebovitz
MALZEMELER
12Adet kek dilimi için
115 gr küp doğranmış tuzsuz tereyağı + 15 gr cevizi yağlamak için
3 Adet iri yumurta
170 gr bittersweet küçük parçalara bölünmüş çikolata
1/2 cup (100 gr)şeker
1/4 cu kakao
1 cup(140 gr) un
1 cup dulche de lache
1 tsp vanilla extrat
1 cup ince kıyılmış ceviz obsiyonel


Tereyağını bir tavaya alalım. Eridikten sonra cevizleri ekleyelim. Cevizleri karıştırarak kavuralım. Kavrulan cevizleri deniz tuzu ile tatlandıralım. Brownieyi oda sıcaklığına geldikten sonra 1 gece buzdolabında bekletelim.  
Son bir iki  kere daha çevirip ocağın altını kapatalım. Kavrulan cevizleri soğuması için bir kenara ayıralım.
20cmlik kare bir kalıbını (ben 26 cm. yuvarlak kalıp kullandım) yağlı kağıt ile kaplayalım. Yağlı kağıt uçlarının fırın kabından taşmasını sağlayalım.
Fırını 170 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım.

Orta boy bir sos tenceresinde tereyağını eritip ardından ocağın altını kısıp çikolatayı ilave eldim. Yavaşça karıştırarak çikolatayı eritelim. Eriyen çikolata ve tereyağını ocaktan alalım.
Ilıyınca kakaoyu ekleyelim ve iyice özleşip pürüzsüz kıvam alana dek çırpalım.
Yumurtaları tek seferde ekleyip çırpalım.
Şekeri vanilyayı ve unu ekleyip tahta bir spatula ile tüm malzemeleri çok fazla karıştırmadan sadece malzemeler özleşene dek karıştıralım.
Son olarak cevizi de ekleyip kek harcını kalıba eşit aralıklarla bir dulce de leche bir kek harcımızdan dökelim.

Dulche de lache girdabını yapmak için;
Kek hamurunun yarısını yağlı kağıt kapladığımız fırın kabına yayalım.
Dulche de lachenin 1/3 ünü kek hamurunun üzerine yayalım. Bir bıçak yardımı ile yavaş hareketlerle kalıbın ortasından dışa doğru dairesel hareketler ile girdabı oluştualım.
Kekin kalan hamurunu dulche de lache girdabının üzerine yayalım.
En üst kısma kalan dulche de lacheyi kaşık yardımı ile aralarında boşluk olacak şekilde bırakalım.
Keki fırında 35-45 dakika pişirelim.
Fırından çıkan keki oda ısısna geldikten sonra streç folyoya sarıp buzdolabında bir gece bekletelim. Kekimiz 3 gün dayanabilir ama sizi bilemem.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder