13 Ocak 2012 Cuma

Dereotlu ve Peynirli Mısır Ekmeği

Otlu Peynirli Mısır Ekmeği
Daha evvelki yayınladığım mısır ekmeği tarifinde içine tulum peyniri ve dereotu ilave ederseniz çok daha nefis oluyor diye yazmıştımya kulak arkası etmeyin diye o şekildeki halinide yayınlıyım üzerimdeki tembellikte uçsun gitsin dedim...

Ben artık ölçünün yarısını sade yarısını bu şekilde yapıyorum ve 2 paket kabartma tozu koyuyorum.Deneyin pişman olmazsınız....


Dereotlu &Peynirli Mısır Ekmeği
3 su bardağı mısır unu (mümkünse az öğütülmüş has karadeniz unu)
1 bardak beyaz un
1 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt


1 su bardağı tulum peyniri


yarım bardak ince doğranmış dereotu
2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı kaynamış su









Yumurta,süt ve zeytinyağı iyice çırpın.İçerisine elenmiş mısır unu ve beyaz un,şeker kabartma tozu ve tuz ilave edilip kaşık yardımı ile karıştırın.


1 su bardağı kaynamış ve yaklaşık 1 dakika dinlendirilmiş suyu karışıma ilave ederek koyu kek kıvamına gelene kadar karıştırın.Dereotu ve peyniride katıp iyice karıştırın. Yağladığınız orta boy kare tepsiye dökerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar 35-40 dakika pişirin.




İster çorba yanında,ister balıkla,ister kahvaltıda yada yoğurt üzerine kırıklayara tüketin.




Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder