CIKOLATALI TART.
Malzemeler.Hamur
2 cup un.( 1 su bardagi kadar )
2 corba kasigi pudra sekeri.
125gr oda isisinda yumusamis tuzsuz tereyag.
1 yumurta sarisi.
3 corba kasigi su.
KREMASI ICIN.
380gr philadelphia krem peynir ( burda gramajlari bu kadar, siz normal krem peynir'de kullanabilirsiniz )
yarim su bardagi pudra sekeri.
125 gr. bitter cikolata.
2 yemek kasigi dark kakao.
1 yumurta.
yarim su bardagi badem unu ( findik unu'da olabilir alternatif )
UZERI ICIN.
50 gr. beyaz cikolata.
YAPILISI.
Hamur icin tum gereken malzemeleri iyice yogurun. 10-15 dakika buzdolabinda dinlendirin. ( bazen ben bu kismi es geciyorum direk kaliba yayiyorum hamuru :)
Hafif yaglanmis turta kalibina yarim cm. kadar merdane yardimi ile acilmis hamuru kaliba yerlestirin.
Benmarie usulu eritilmis cikolatanin icine sirasi ile diger malzemeleri ekleyin. Catal yardimi ile iyice birbirlerine harmanlayin ve turta hamurunun icine yayin.
on isinmis 18o dereceli firinda kenarlar hafif pembelesene kadar pisirin.Soguyan tart'in uzerine erittiginiz beyaz cikolatayi dilediginiz sekilde susleyip servis yapabilirsiniz. Bir oneri... ben bazen ayni malzemeleri kullanarak kucuk tart kaliplarinda da yapiyorum.. eger kucuk tart kaliplari yoksa muffin tepsiside isinizi gorur...Cok lezzetli oluyor bu tart.. denerseniz afiyet seker olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder