- 200 gr tuzsuz tereyag,
- 100 gr dark cukulata,
- 1/4 cup su,
- 1/4 cup kakao,
- 1 cup seker,
- 2 cay kasigi vanilya ozutu ( vanilya tozuda olur )
- 3 tane oda isisinda yumurta,
- 1 cup mayali un........
- 150 gr dark cukolata,
- 1/2 cup krema,
- 10 gr tuzsuz tereyag ( tereyagi ben eklemiyorum )
Kucuk sos tenceresine tereyag, cukulata, su, kakao eklenir kisik ateste yag eriyene kadar karistirilir...Atesten alinip sogutulur kenarda...3 yumurta, seker ve vanilya mikserde iyice kabarana kadar cirpilir....sogumus olan cikolatali karisim eklenip tekrar cirpilir..un eklenip iyice tekrar cirpilir..20 cm'lik hafif yaglanmis yuvarlak kaliba bosaltilir, on isinmis 180 dereceli firinda yaklasik 1 saat pisirilir....firin ayarlari degisik olabilir kontrollu pisirin....
Butun çikolatalı ganaj malzemeleri kucuk bir sos tenceresinde eritilir ve sogumaya birakilir.......
Kek pisip tel izgara uzerinde sogutulur......Ters cevrilip cikolatali ganajla her yeri guzelce sivanir....
Yaklasik 15 senelik
Australian Womens Weekly gozum gibi korudugum pastalar sayisindan bu tarif :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder