Dünyanın en Güzel Tatlıları'ndan uyarlanmıştır.
MALZEMELER 4 Kişilik
Kabımızı yağlamak için tereyağ
1 tbsp iri dilimlenmiş ceviz
2 tbsp doğranmış hurma
1 yumurta+1 yumurtanın akı
1 tsp vanilya extrat
t tbsp toz şeker
3 tbsp kepekli un
1 tbsp kakao
2 tbsp süt
Fırını önceden 180 dereceye ayarlayalım.
Ketıl ile 1 litre suyu kaynatmaya başlayalım.
1.2 (5 su bardağı)sıvı alabilecek derinlikte ısıya dayanıklı bir fırın kabına (Ben bırcam kullandım) yağlayalım. Tabanına daire şeklinde yağlı kağıt serlim.
Ceviz ve hurmaları kaşık ile tabana yayalım.
Yumurtanın sarısını ayırıp ısıya dayanıklı bır kaba vanilya ve şeker ile birlikte alalım.
Orta boy bir tencereye ısınan suyu alıp yumurtanın olduğu kabı üzerine oturtalım. Karışımı kalınlaşana dek benmaride karıştıralım.
Koyulaşan karışımı indirip üzerine un ve kakao eleyip karıştıralım. ardından sütü de ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Yumurta aklarını ayrı bir kasede iyice köpük köpük olana dek çırpalım ve bir önceki karışıma ekleyelim. Karışımı şöyle bir karıştırıp hurma ve cevizin üzerine dökelim.
Keki kabarıp sertleşene kadar 40 dakika pişirelim.
Kekin etrafını bıçak ile sıyırıp servis tabağına ters olarak çevirelim.
Sıcak olarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Bu arada ilgilenenlere duyuru!!!!!!!!
Fotografium Canon 600D profesyonel fotoğraf makinesi hediye ediyor! Yarışmaya katılarak Canon 600D , Manfrotto tripod ve Kata sırt çantası kazanma şansı yakalayın!
http://blog.fotografium.com/fotografium-canon-600d-hediye-ediyor/
sayfasını ziyaret ederek yarışma hakkında diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder