Ayvalı Cevizli Kek |
Malzeme Listesi:
- 4 Yumurta
- 1 Çay B. Süt
- 1 Çay B. Sıvıyağ
- 1 Su B. Esmer Toz Şeker
- 1 Çay B. Toz Şeker
- 1 Su B. Toz Ceviz
- 1 Pk. Kabartma Tozu
- 1 Tatlı K. Vanilya Şekeri
- Ustasından Un Ölçüsü
Tabanı İçin:
- 2 Ayva
- 2 Çorba K. Tereyağı
- 2 Çorba K. Toz Şeker
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz ve şekerleri ilave edip mikserle iyice çırpıyoruz. Köpürünce sıvıyağı, sütü ve cevizi ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozunu, vanilyayı unla beraber karışımımıza ekliyoruz. Tepeleme 5 çorba kaşığı un ilave ediyoruz ve çırpıyoruz. Kelepçeli kek kalıbımızın zeminini sıvıyağla yağşadıktan sonra içine yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz.
Ayvaları soyup çekirdeklerini çıkarıyoruz. Elma dilimi şeklinde dilimliyoruz. Kalıbımızın zeminine önce tereyağı sürüp toz şeker serpiyoruz. Üzerine ayva dilimlerini diziyoruz.
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını fırçayla ayvaların da üzerine sürüyoruz. Hazırladığımız kek karışımını kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Pişen kekin ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirerek servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder