Feyza'nın pizzası mayalı hamurla denediğim ilk pizzam. Daha önce kuru maya ile yaptığım poğaçada(*) istediğim yumuşaklığı yakalayamadığımdan mayadan korkar olmuştum. Fakat Feyza'nın pizzası öyle nefis görünüyordu ki, bir de yaş mayayı deneyeyim dedim. Zaten ne zamandır yeni tarif de denememiştim. Geçen cumartesi gelen misafirimizin pizzayı sevdiğini bildiğimden, ilk denemem olsa da riski göze alıp mayalı hamurumu yoğurdum.. Sonuçta dilim halinde fotoğrafını çekemeden afiyetle yenilen, ekmek hamurundan yapılmış pizzalar kadar yumuşacık bir pizza çıktı ortaya..
Üzerinde ufak tefek değişiklikler yaptığım orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş mayanın yarısı (20 gr.)
1 çorba kaşığı tozşeker (silme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
un (ben aldığı kadar ekledim)
Sosu için:Üzerinde ufak tefek değişiklikler yaptığım orjinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş mayanın yarısı (20 gr.)
1 çorba kaşığı tozşeker (silme)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
un (ben aldığı kadar ekledim)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı su
sirke
tuz
kekik
Üzeri için:
sosis
mantar
kaşar peyniri
Derince bir kaba unu, şekeri ve tuzu alıp ortasını havuz gibi açtım. Süt ve sıvıyağı da ekleyip yaş mayayı ilave edin. Mayanın iyice erimesini sağlayıp hamuru yoğurmaya başladım. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dk. dinlendirdim. Bu esnada sosu pişirip; ayrı bir tavada sosis ve mantarı soteledim. Dinlenen hamurun üzerine sosu yayıp malzemeleri gezdirdim. 190' fırında 20 dk. pişirip kaşar peyniri ekledim. Izgara konumunda kaşar eriyene kadar fırınladım.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder