Malzemeler:
1 kilo süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
25 gram margarin
1 paket vanilya
damla sakızı
Üzeri için:
çikolata sosu
Yapılışı:
Bir kilo sütümüzü tencereye döktükten sonra içerisine elekten geçirdiğimiz 1 su bardağı unumuzu ilave ederiz.Hemen arkasından şekeri ve vanilyayıda ekler çırpma teliyle çırparız.Ocağın altını yakıp muhallebi kıvamını alıncaya kadar pişiririz.Ocağın altını kapatıp margarinimizi ekleriz.Mikserler 2-3 dakika kadar çırparız.Suyla ıslattığımız tartölet kaplarına tavuk göğsümüzü dökeriz.Resimdeki şeklin almasını istiyorsanız 1 gün öncesinden hazırlamanız gerekir yada siz arzuya göre istediğiniz kaselere boşaltabilirsiniz.Soğuyan yalancı tavuk göğsümüzün üzerine hazır çikolata sosu kullandım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder