4 Mayıs 2006 Perşembe
Kabak Muamma
Son dönemlerde Cafe en çok sevilen Salata çeşitlerimden biri efendim..
Ben bu meze/ salata/ z.yağlı yı epeydir yapardım,
Cafe de de yaptım zeytinyağlı bölümüne çeşit olarak, o gün bugün çok sevilir oldu ve isminden ötürüde espri konusu oldu, sipariş verirken “ bizim için tam muamma olan kabak tan” diyorlar sevgili çalışanlar:)
Esasında bu salata nın üzerinde sarımsaklı yoğurt olmalıydı, ama Cafe de sarımsaklı çeşit yapamıyorum, ve çoğu mezeyi, salatayı sarımsak kullanamadan servise sunuyorum, ama yinede seviliyor. Eh gündüz vakti sarımsak kokmak hiç hoş değil elbette...
Resim Cafe de alelacele servise 5 dk. kala çekildiği için sade olarak huzurlarınızda, üzerine yoğurt vs. dökerek süsleyemedim.
Muhtemelen yeni yayınlayacağım tariflerimin çoğunu Cafe de yapıp resimleyeceğim. Bu sebeple dekor ve tabak vs. hep aynı olacak:)
Umarım aynı tarz resimleri görmekten sıkılmazsınız, zaten istediğim gibi resim çekemezken !...
Tarif oldukça lezzetli, özellikle soğuk yemenizi tavsiye ediyorum, hele ki üzerine sarımsaklı yoğurtta döküp yiyebiliyorsanız muhteşem !..
Deneyin derim...
Malzemeler
4-5 kabak
7-8 dal taze soğan
2 çay bardağı kadar pirinç
2 sarımsak
Bir tutam şeker, tuz
Dereotu
Yapılışı
1. Kabakları kazıyın, rendeleyin
2. Taze soğanları kıyın ve zeytinyağında soteleyin
3. Soğanlar sotelendikten sonra kabakları ekleyin
4. 3-5 dk. birlikte soteleyin
5. Tuzunu, şekerini ekleyin
6. Kabakların üzerini aşacak kadar su ekleyin
7. Pirincini ekleyin ve pişmeye bırakın
8. Kabaklar pişip, pirinçler suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirmeye devam edin
9. En son üzerine bol dereotu ve maydanoz ekleyip kapağını kapatıp tencereyi ateşten alın.
10. Soğuduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın
Afiyet olsun,
Figen Karavaş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder