BURADA MARMELATLISINA BAKABİLİRSİNİZ : http://mazesinyemekleri.blogspot.com/2012/01/marmelatli-kifla.html
Tuzlusu olur mu ,olmaz mı ....yaptıktan sonra olurmuş :
MALZEMELER:16 tane içindir
--500 gr. un
-300 ml. su veya süt
-90 ml.sıvı yağı ( 4,5 çorba kaşığı ),ölçmem,1 avuç yeter
-1 çorba kaş.toz şeker
-2 tatlı kaşığı kuru maya
-1 çay kaşığı tuz
İÇ İÇİN MALZEMELER:
-lor peyniri ile biraz yoğurt karıştırdım,malzeme serbest
YAPILIŞI:
hazırlanışı : toz maya ,1 çorba kaş. un, 1 tatlı kaş.toz şeker ,3 çorba kaşığı ılık su ile karıştırıp üstü kapalı bir kapta 10-15 dakika maya çözülür .Un,tuz,şeker karıştırdım,unun ortasına mayayı koydum,yağı ise kenara döktüm,mayayın üstüne suyu döküp karıştırdım. Bazı reçetelerde .....kadar yoğurursanız iyi olur diyorlar'ya işin kolayı var : hamuru toparlayacak kadar karıştırın ,yani un ıslansın,birazıcık toparlansın yeter ,sıcak bir yerde bekletin,10-15 dakika sonra yine ( ellerinizi su ile ıslatın ) biraz yoğurun ( yoğurur gibi yapın ) ,bu sefer rahat bırakın kabarsın , 2 katı olacak .
2-3 çorba kaşığı tezgaha un sepeleyin ,hamuru biraz yoğurun ,tezgahta un kalmıyor ,bu sefer tezgahı sıvı yağı ile yağlayın hamuru 16 parçaya bölün,yuvarlayın ,yağılı bir köşeye dizin,avuç içine yağı alın her hamurun üstünü yağlayın,5-10 dakika dinlensin . Yine yağılı tezgahta resimdeki gibi :
Tepsiye aralıklar ile diziyoruz ,üstüne yumurta beyazı sürüyoruz ( kabuk tutmasın ) .Kış aylarında fırını ısıtıyorum ,kapattıktan sonra tepsiyi fırında kabarmasını sağlıyorum .İki katı kabaracaklar ,yumurta sarısı ile biraz süt ile incelttikten sonra kiflaların üstünü yağılayın,200' ısıtılmış fırında kızarttın ,pişerken çok güzel kokuyor.
Üstüne çöre otu sepeledim,4 tanesine iç koymadım,sandviç ekmek gibi oldu .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder