Dün akşam annemlerle kayınvalidemleri iftarda ağırladık. Cumadan hazırladığım ve içime sinen menü herkesi çok memnun etti.
- Derin bir kaba soğanı rendeleyin. Ekmek içini, baharatları ve kıymayı ekleyip iyice yoğurun. Anneannem iyi köftenin sırrının uzun süre yoğurulması olduğunu söyler, ben de 10 dk. boyunca kıymayı yoğurdum.. Tabii elimde eldivenle! - Kabın üzerini kapatıp dinlenmesi için eti buzdolabına kaldırın.
- Düdüklü tencerede havuç ve bezelyeyi haşlayın. Ben derin dondurucudan indirip buzları çözülmeden ikisini birlikte buharda 5 dk. haşladım.
- Birinci yufkayı serip her yerini sıvıyağ ile yağlayın. İkincisini de üzerine örtün.
- Etin bulunduğu kaba havuç ve bezelyeyi de ekleyip kıyma sebzeleri içine alana kadar bastırmadan karıştırın.
- Kıymanın yarısını alıp yufkanın ucuna elinizle şekil vererek rulo halinde yerleştirin. Diğer yarısını da karşı uca aynı şekilde yerleştirin.
- Yufkayı ucundan sarmaya başlayın ve rulo halindeki köftenin üzerinden bir kere dönmesini sağlayın. Aynı işlemi karşı taraf için de yapın. Sonuçta yanyana iki rulo elde edeceksiniz.
- İki rulonun ortasından yufkayı boylamasına kesip ruloları birbirinden ayırın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Sıvıyağ ile yağladığınız fırın kabında ruloları 180' 40-45 dk. pişirin. Ben ilk 20' dk. sonrasında kurumasın ve içi iyice pişsin diye ruloları aliminyum folyo ile kapattım, son 5 dk. da folyoyu kaldırdım. Dilerseniz benim gibi, yufkanın kenarını ufak kesip etin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:
Yorum Gönder