1 Mart 2010 Pazartesi


YUFKADAN MANTI

Yufkadan mantı misafirleriniz için gerçekten güzel bir ikram.Elde hamur açıp yaptığımız mantıdan çok farklı bir tadı var,çıtır çıtır bir lezzet.Üzerine yoğurt sosunu bile dökmeden yenebilir.Ama yoğurt sosla enfes bir hal alıyor gerçekten.Yapım aşaması çok kolay ve çok çabuk oluyor.Çok uzattım değil mi :)
Malzemeler
Mantısı için : 3 adet yufka,1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvıyağ,1 çay bardağı su.
İç harcı için : 300 gr.kadar kıyma,1 küçük kuru soğan,8-10 dal maydanoz,tuz,karabiber.
Üzerine : yarım kg.süzme yoğurt,3-4 diş sarımsak,tuz. 2 yemek kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı pul biber,1 çay kaşığı nane,1 çay kaşığı kekik.
Yapılışı
Kıymamızın içine ince kıydığımız kurusoğan ve maydanozu ekleyelim.Tuz ve karabiberi de atıp iyice karıştıralım.
Yufkalarımızı ortadan ikiye ayıralım ( 6 tane yarım ay şeklinde yufkamız olacak) çukur bir kaba sıvıyağ,yoğurt suyu alalıp iyice çırpalım.
Masanın üzerine yarım yufkayı serelim su,yağ ve sıvı yağ karışımını fırçayla her tarafına sürelim, yufkanın uzun kısmına kıyma harcının bir miktarını şerit halinde koyalım ve yufkayı rulo şeklinde saralım.Arzunuza göre 2-3 parmak genişliğinde kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayalım,yufkalar bitince kalan su, sıvı yağ ve yoğurt karışımını üzerlerine sürelim.175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Süzme yoğurdumuzu biraz su ekleyerek boza kıvamına getirelim,tuz ve ezilmiş sarımsakları ekleyip hazır edelim.
Kızaran mantıları porsiyonlar halinde servis tabaklarına alalım üzerine yoğurt dökelim.Tavada kızdırdığımız tereyağı,nane,kekik ve pul biber karışımını döküp,bekletmeden servis edelim.Beklediği zaman tereyağı donacaktır.
NOT : yoğurtlu salatalarımıza süzme yoğurt kulanırsak tadı daha güzel olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder