PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
3 adet yufka
İç malzemeleri
5-6 ortaboy patates
2 ade ortaboy kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber,nane,maydanoz
Yufkaları yağlamak için
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine
1 yumurta
Arzuya göre susam yada çörekotu
Yapılışı
Patateslerimizi haşlayıp rendeleyelim.Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağımızı döküp kızdıralım yarım ay şeklinde kıydığımız soğanlarımızıda ekleyelim.Soğanlar yumuşayana kadar kavurup rendelediğimiz patatesleri ekleyelim bir süre kavurup tuzunu,karabiberini,nane ve ince kıyılmış maydanozunu ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.Soğduktan sonra rende kaşarı ilave edelim.
Yufkalarımızı masaya seralim ve ortalarından ikiye bölelim,yarım ay şaklinde olacak.1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağı bir kaseye koyup iyice karıştıralım bu karışımı yufkamıza bir fırça ile iyice sürelim ve uzun tarafına hazırladığımız içten koyalım ve sarıp gül şeklinde saralım.Fırın tepsisini yağlayıp yerleştirelim.Yumurtamızı çırpalım ve böreklerimizin üzerine sürelim.180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder