EVDE YOĞURT YAPMA
Sütü mayalarken 1 kg. süte 1 yemek kaşığı yoğurt kullanın.
Sütünüzün sıcaklığını ayarlarken genelde derece ölçüsü verilir,benim derecem serçe parmağımdır :) sütünüze serçe parmağınızı değdirin,parmağınız yanmasın ama sütün sıcaklığını hissedin.
1 kg.ya 1 yemek kaşığı kase yoğurdunu bir kaseye koyun sütten bir miktar alıp sulandırın ve süte ekleyin,iyice karıştırıp kapağını kapatın.Ben sütü yoğurt kabına koyup mayalıyorum siz tenceredede yapabilirsiniz.
Sütünüzün kapağını kapattıktan sonra üzerini güzelce örtün.Yaklaşık 3 saat bekleyin,bu süre içersinde yoğurdunuzun kapağını açmayın ve yerinden oynatmayın,süt uyanmasın derdi rahmetli annem :) 3 saatin sonunda,yavaşça yoğurdunuzu buzdolabına alıp,dinlenmeye bırakın.
4-5 saat bekleyip dinlenen ve soğuyan yoğurdunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.
Süzme yoğurt yapmak istiyorsanız,yoğurdunuzu temiz bir tülbente koyun ağzını kapatın ve suyunun süzülmesi için süzgece koyun.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder