EZOGELİN ÇORBASI
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 1 çorba kaşığı pirinç
- 1 çorba kaşığı tel şehriye
- 1 çorba kaşığı bulgur
- 1 küşük patates
- 1 küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
Yapılışı
Tencereye çok az yağ alıp 1 küçük soğanımızı pembeleşene kadar kavuralım,1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip bir süre kavuralım 4-5 su bardağı suyunu ekleyelim.Mercimek,pirinç ve bulguru ayıklayıp yıkayalım ve kaynayan çorbamıza ekleyelim,patatesi soyup rendeleyelim onuda ekleyelim tuzunu ayarlayıp,kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirelim.Pişen çorbamızın üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı,nane ve pulbiberle sos yapalım dökelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder